Home » עידכונים » ביטוח סיעודי

ביטוח סיעודי

כשישה אחוזים מהאוכלוסיה שבגילאים 65 עד 74 מוגבלים בביצוע פעולה יומיומית, כגון תנועה עצמאית, התלבשות, הליכה לשירותים ועוד. שיעור המוגבלים בביצוע פעולות אלו גדל עם הגיל, כך שבאוכלוסייה שמעל גיל 80 כ-32% מהקשישים נזקקים לסיוע.

קשישים המתקשים בביצוע פעולות שגרתיות אלו (וכן תשושי-נפש) מוגדרים בתור חולים סיעודיים. בשנים האחרונות מגיע לשיאו תהליך מתמשך של עלייה בתוחלת החיים, מה שמביא באופן טבעי לגידול במספר האנשים בגילאים המדוברים – ועל כן גם לעלייה תלולה במספר החולים הסיעודיים.

ישנן דרכים שונות להתמודד עם הקשיים שמתעוררים בשל מצבו של חולה סיעודי. מסלולי הביטוח השונים מציעים מגוון פתרונות, אשר כל אחד מתאים למצב כלכלי ובריאותי אחר.

באופן עקרוני, האחריות על החולה הסיעודי מוטלת על כתפי משפחתו. הטיפול הסיעודי איננו חלק מסל שירותי הבריאות שקופות החולים מחוייבות להעניק לאזרחי המדינה על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי. עם זאת, ישנם ערוצים שונים המאפשרים רכישת ביטוח סיעודי, וכן אפשרויות שונות בהן המדינה מסייעת לאלו המצויים במצב הדורש טיפול סיעודי.

ביטוח סיעודי

ביטוח סיעוד – גמלת סיעוד ביטוח לאומי

ביטוח לאומי מעניק קצבת סיעוד לחולים סיעודיים המתגוררים בביתם (כלומר קשישים המתגוררים בבתי-אבות סיעודיים אינם זכאים להינות מהטבה זו). נכון לשנת 2008 רובם המכריע של החולים הסיעודיים התגוררו בביתם (כ- 76%), מה שהופך את קצבת הסיעוד של המוסד לביטוח לאומי לאחד ממוקדי הסיוע הרלוונטיים והחשובים עבור החולים ובני משפחותיהם.

הסיוע של המוסד לביטוח לאומי ניתן לאחר שהחולה הסיעודי אובחן ככזה על ידי איש מקצוע. קצבת הסיעוד ניתנת בעיקר באמצעות מימון שעות עזרה בהן מגיע מטפל לביתו של החולה על מנת לסייע בניהול משק הבית. מספר השעות בשבוע נע בין 10 ל-18 שעות, בהתאם לחומרת מצבו של החולה הסיעודי. כמו כן, המוסד לביטוח לאומי שומר לעצמו את הזכות לבחון מחדש כל פרק זמן את מצבו של החולה על מנת לוודא שהוא מקבל את הסיוע הנדרש (כלומר, שלא חל שינוי משמעותי לטובה או לרעה במצבו של החולה). ניתן למצוא באתר חומר רב לגבי אפשרויות קבלת גמלת סיעוד של ביטוח לאומי.

ביטוח סיעודי פרטי של חברת ביטוח

בעוד שקצבת הסיעוד של המוסד לביטוח לאומי הינה מוצר ציבורי המחולק על ידי רשויות המדינה, ישנם מסלולי ביטוח פרטיים שמציעות חברות הביטוח. ביטוחים אלו, הנקראים גם בשם 'פוליסות ביטוח', הינם הסכמים חוזיים עם חברות ביטוח בנוגע למימון שירותי בריאות סיעודיים במקרה הצורך.

פוליסות הביטוח מתחלקות לשני סוגים: פרטיות וקבוצתיות. הפוליסות הפרטיות מעניקות ביטוח למשך כל תקופת החיים, כל עוד דמי הביטוח משולמים כנדרש. בשיטה זו אין אפשרות לחברת הביטוח לנתק את ההתקשרות בין הצדדים – בניגוד לפוליסה קבוצתית, התחומה בזמן.

הפוליסות הקבוצתיות תקפות לרוב למשך מספר שנים בודדות (לרוב בין 3 ל-5 שנים) ולאחר מכן יש לחתום על חוזה חדש. חשוב מאוד לבדוק את תקופת הכיסוי של הפוליסה, על מנת למנוע מצבים בהם בעת הצורך בקבלת המימון מחברת הביטוח מתגלה כי פג תוקפו של ההסכם.

לחצו כאן למעבר לאתר ביטוח סיעודי

ביטוח סיעודי של קופת חולים

אפשרות אחרת היא רכישת ביטוח סיעודי משלים מקופת בריאות. כל קופות החולים מציעות ביטוחים שכאלו, אך התנאים (המחיר החודשי הנדרש מהמבוטח והמימון הניתן מקופת החולים לשם טיפול בחולה סיעודי) משתנים מקופה לקופה.למידע נוסף – http://www.human.co.il/Default.aspx?tabid=339

לרוב הביטוח של קופות החולים איננו מקיף כמו זה שמציעות חברות הביטוח וכולל מימון לפחות שירותים רפואיים; עם זאת ובהתאם, במקרים אלו גם התשלום החודשי הנדרש מהמבוטח עשוי להיות נמוך יותר.

על כן, יש לבחון כל מקרה לגופו לפני שמחליטים מהו מסלול הביטוח המתאים ביותר. המגוון הרחב של השירותים שמציעות קופות החולים וחברות הביטוח פועל לטובתו של האזרח, אך יש לוודא כי בעת בחירת ביטוח סיעודי נבדקים כל סעיפי הביטוח, כולל האותיות הקטנות של החוזה. בתחום בריאותי רגיש בעל השלכות כספיות משמעותיות כמו טיפול רפואי סיעודי, חשוב לוודא כי נבחר המסלול המתאים ביותר עבור הצרכים הספציפיים של כל מבוטח.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715427

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר