Home » עידכונים » שיקום אורתופדי לבני גיל הזהב

שיקום אורתופדי לבני גיל הזהב

שיקום אורתופדי לבני גיל הזהברופאים נוטים להמליץ על תקופת שיקום באשפוז למבוגרים לאחר מחלה, ניתוח או פציעה. מרכזי שיקום אלו מציעים שילוב פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק ודיבור, או טיפול בשפה, בבית החולים או במסגרות שיקום לקהילת בני גיל הזהב.

מטופלים המאושפזים בבתי חולים שיקומיים מקבלים טיפול מסביב לשעון, הכולל פיקוח ומעקב הדוק אחר התקדמותם. המטרה היא שיפור הבריאות ושיבה לאורח חיים עצמאי ופעיל.

האופן בו בני גיל הזהב מפיקים תועלת משיקום אורתופדי

מטופלים המאושפזים בבתי חולים שיקומיים יכולים להפוך את חייהם לקלים יותר כשהם עוברים את תהליך ההחלמה. התהליך עשוי להיות מורכב, במיוחד אם קיים סיכון לפציעה מחודשת. שיקום אורתופדי לבני גיל הזהב מוצע באווירה דמוית מגורים, מה שהופך אותו לנוח ובטוח לתקופת ההחלמה.

המצבים המטופלים באופן הטוב ביותר בתקופת השיקום כוללים:

  • פציעה אורתופדית או בעיות שרירים ושלד, כגון שבר בירך או עצם שבורה אחרת.
  • החלפת מפרק.
  • פגיעת מוח.
  • שיקום שבץ.
  • שיקום קטועי גפיים.
  • מצבים נוירולוגיים.
  • שיקום ריאתי.
  • דלקת פרקים של עמוד השדרה או מפרקים אחרים.
  • פגיעות ראש.
  • סרטן או גידול.
  • קטיעה.
  • מחלת פרקינסון.
  • טרשת נפוצה.
  • שיקום אורתופדי וטיפול בטראומה.
  • שיקום פצעים.
  • שיקום לב וכלי דם.

הטיפול במצבים אלו מסייע לקשישים להתגבר על אבדן ניידות באמצעות בנייה מחודשת של השרירים ופיתוח הכוח הדרוש להשתמש באביזרי עזר כגון הליכונים או מקלות, שיפור מיומנויות תקשורת והצעת תמיכה רגשית המסייעת להם להתמודד עם השינויים בפניהם הם עלולים לעמוד בחיים.

המטופלים פועלים בהתאם לסדר יום מובנה ביותר הכולל את הטיפולים הדרושים לשיבה לחיים עצמאיים, עם הזמן המוקדש לטיפול בכל הבעיות השוטפות, וקבלת טיפולים לבניית כוח ומיומנויות, עד להשגת שיפור במצבם.

אופן תהליך שיקום אורתופדי

משך השיקום לבני גיל הזהב תלוי במידת הפגיעה או המחלה, כמו גם נכונות המטופל להשתתף בתהליך. בדרך כלל אורכת תקופת השיקום בין חודש לחודש וחצי. המטפלים מעריכים את התקדמות המטופל ומבצעים שינויים בתכנית השיקום בהתאם לצורך, במטרה להשיבם לתפקד באופן עצמאי ככל הניתן. המטופל, בני משפחתו וצוות בינתחומי מרכיבים בתחילת תקופת השיקום את תכנית הטיפול, והתוצאות עוברות מעקב מתמיד לשיפור השירותים.

יש לוודא שהמרכז מתמחה בשיקום אורתופדי לבני גיל הזהב, ומעסיק צוות הכולל פיזיותרפיסטים ומטפלים בעיסוק מוסמכים ומנוסים, קלינאי דיבור או שפה, מנהלי מקרה, אחיות, ופסיכולוגים. המרכז צריך להיות מוכר עם סוג המצב המסוים ממנו מתאושש המטופל, כך שבני המשפחה יוכלו להיות בטוחים שהם מקבלים את הטיפול הטוב ביותר האפשרי.

שיטות טיפול נפוצות בשיקום

מרכז שיקום אורתופדי לבני גיל הזהב מתוכנן במיוחד לטיפול במצבים אופייניים, ומצויד בשירותי שיקום, להקדשת יותר זמן לעבודה עם המטופל. שיטות שירותי השיקום כוללות:

איזון, הערכת ומניעת נפילות – מרכזי שיקום רבים לבני גיל הזהב מספקים הערכת איזון טיפול שנועד לשפר את איזון המטופל. זהו תהליך לטווח הארוך המפחית במידה ניכרת את רמת הכאב והסבל של מבוגרים הנמצאים בסיכון לנפילות.

שיקום שבץ – יש להתחיל את הטיפול סמוך להתייצבות המטופל, כיממה עד יומיים לאחר ההתאוששות. תכנית השיקום כרוכה בשלוש שעות של טיפול אורתופדי ביום, חמישה או שישה ימים בשבוע. זוהי תכנית שיקום אינטנסיבית המאיצה את תהליך הריפוי. לעיתים נמשכת תקופת השיקום כחודש וחצי עד חצי שנה או יותר במהלכה לומד המטופל להתמודד עם מצבו ולפתח הרגלים בריאים.

שיקום לב וכלי דם – זוהי תכנית מתואמת של שיקום שמטרתה לשפר את סיכויי התאוששות המטופל לאחר אירועי לב. תכנית הטיפול משפרת את רמת האנרגיה של המטופל, ומאפשרת ללב ולגוף להתחזק.

תכניות שיקום אורתופדי אחרות – ריפוי בעיסוק לבני גיל הזהב אינו מיועד לשיבה לעבודה, אלא מבוצע מתוך מטרה פרטנית לסייע למטופל לבצע פעולות יומיומיות כגון היגיינה אישית, שליטה מוטורית ואכילה. התכנית מסייעת למטופלים שעברו שבץ או הסובלים מהשפעות פרקינסון או אלצהיימר. פיזיותרפיה מציעה את יכולת השבת הכוח, הגמישות והקואורדינציה למבוגרים לאחר מצבים רפואיים מורכבים או פציעות.

ללא קשר למטרת השיקום האורתופדי, תכניות אלו מאפשרות לבני גיל הזהב לשוב לתפקוד כמה שיותר מהר. ככל שהמטופל מקדיש יותר זמן מדי יום לתכנית השיקום, כך הוא מתאושש מהר יותר, וזוהי מטרת כל תכנית שיקום טובה.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715427

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר