Home » עידכונים » קלנועית

קלנועית

השאיפה של כולנו היא לסייע במידת האפשר לאנשים שזקוקים לעזרה וסיעוד, אוכלוסיית המבוגרים, למשל. אחד הקשייים העיקריים של אוכלוסיה זו הוא בתנועה, כמובן.

מרבית הקשישים ובעלי המוגבלויות אינם מסוגלים לנהוג או לגמוע מרחקים ארוכים ברגל. אם ברצוננו לסייע להם בכך, האופציה של רכישת קלנועית היא פיתרון טוב בהחלט.

על הקלנועית

את הקלנועיות הראשונית ניתן היה לראות בקיבוצי ישראל כבר לפני שנים רבות. הכוונה היא לאותם כלי רכב ממונעים, בעלי מנוע חשמלי, אשר כוללים שלושה או ארבעה גלגלים. 

אלה מיועדות בעיקר לנסיעה על מדרכות (ולא כבישים), כאשר כמעט בכל המקרים יושב מאחורי ההגה קשיש או בעל מוגבלות פיזית אחרת.

קלנועית אינה פועלת על דלק, אלא באמצעות מצברים חשמליים, אותם ניתן להטעין בקלות, כאשר הטענה של מספר שעות מאפשרת נסיעה של כ-40 קילומטרים.

נתונים מספריים של הקלנועית

ניתן למצוא כיום היצע נרחב של קלנועיות וכלי רכב חשמליים מסוג אחר (מיני קלנועית, תלת אופן וכו'). אם נתמקד בקלנועיות עצמן, הרי שהמספרים שלהן מרשימים בהחלט: המהירות האפשרית מגיעה ל-18 קמ"ש, אם כי תקנות התעבורה של ישראל מאפשרות נסיעה של עד 12 קמ"ש.

המשקל המקסימלי שניתן לשאת על הקלנועית המצוייה מגיע ל-250 ק"ג, כלומר, ניתן להסיע עליה אדם אחד או שניים. באשר לסוגיית המרחק, הרי שהמרחק המקסימלי שניתן לעשות בנסיעה אחת של קלנועית מגיע ל-60 קילומטר, הרבה מעבר לטווח הנסיעה שמאפיין את האוכלוסייה האמורה.

מי רשאי לנהוג בקלנועית?

רק לפני כחמש שנים, בשנת 2006, נכנסו הקלנועיות לחוקי התעבורה הישראלית, וזאת באמצעות חקיקת מספר תקנות על ידי משרד התחבורה. החוק המרכזי קובע למעשה מי רשאי לנהוג בקלנועית, והחדשות הטובות מהבחינה הזו הן שהקשישים אינם צריכים טרם הרכישה לעבור שיעורים אצל מורה נהיגה. במילים אחרות: אין צורך ברשיון נהיגה בתוקף כדי לנהוג בקלנועית.

מעבר לכך, את כלי הרכב החשמליים הללו לא צריך להעביר טסטים, ואף סוגיית הביטוח נחסכת מהנהגים.

קלנועית – בטיחות והתאמה לאוכלוסיית היעד

חשוב לזכור שהקלנועיות וכלי הרכב החשמליים אחרים מיועדם, מעצם הוויתם, לאוכלוסיות הסובלות מלא מעט מגבלות פיזיות. לכן, מתכנני הרכבים הללו שמו דגש בעיקר על הפיכת ההתניידות עבור הקשישים והמוגבלים לפשוטה ולבטוחה במידת האפשר.

כתוצאה מכך, גובה הכיסא של רוב הקלנועיות נמוך באופן יחסי, כך שהקשיש לא יתקשה לעלות אליהן (ולרדת מהן, כמובן, בתום הנסיעה). מנגנוני ההאטה בכל סיבוב והבלמים החשמליים שמופעלים בכל עצירה מסייעים אף הם להפוך את הנסיעה לבטיחותית ביותר עבור הקשישיים.

הדגשים בבחירת קלנועית

החלטתם שאתה מעוניין ברכישת קלנועית לך או לקרוביך? מזל טוב. כעת, על מנת שתעשה את העסקה האפשרית הטובה ביותר, חשוב שתשמור על מספר כללים טרם השלמת העסקה. התאמה מקסימלית של הקלנועית הנבחרת לצרכים, לגיל, למגבלות הפיזיות, לתנאי הסביבה בה עתידים לנהוג ולשאר פרמטרים חשובים תמנע אי נוחות גדולה בעתיד, ותסייע לנסיעה חלקה ובטיחותית.

מעבר לכך, על מנת לעמוד במחירה של הקלנועית (שנע בין כמה אלפי שקלים ללמעלה מעשרת אלפים שקלים), רצוי לבדוק האם ניתן להשיג סיוע במימון הרכישה. ניתן בהחלט למצוא מספר גורמים שעשויים לסייע מהבחינה הזו, ביניהם אגף השיקום שבמשרד הביטחון והקרן לרווחת ניצולי השואה  בישראל, כאשר בחלק מהמקרים הגופים אף משלמים עבור הרכישה כולה.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715427

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר